Falfestményeinkből

Intézményeink a város különböző pontjain csendes, nyugodt környezetben helyezkednek el. Megszépült és folyamatosan újuló épületben nagy udvarral, terasszal, változatos tevékenységek biztosításával fogadjuk a gyermekeket.

Kossuth utcai óvoda:

Az óvoda a DAOP-4.2.1/2F-2f-2009-0037 Szarvas Város Közoktatási Intézményeinek Infrastrukturális fejlesztése című pályázat keretében épült meg, s került átadásra 2010-ben. A 3 csoportos óvoda, egy emeletes óvoda. Azért került ily módon megépítésre, mert az óvoda udvar kicsinek bizonyult volna az egyszintes elhelyezésre.

Az óvoda a város központjában helyezkedik el, 3 csoportos, 75 fő befogadására alkalmas, egy-egy csoportunkban 20-25  fő, 3-7  éves korú kisgyerek nevelkedik.

Nyitva tartás: munkanapokon: 7.00 – 17.00 óráig, 6.00 – 7.00 óráig ügyeleti rendben 

Intézményünkben integrált nevelés folyik, Alapító Okiratunkban meghatározottak szerint.

Jól felkészült óvodapedagógusok segítik a gyermekek egyéni képességeinek fejlesztését, játékos differenciált foglalkozások keretében.

Csoportszobáink jól felszereltek, a korszerű pedagógiai igényeknek megfelelőek, egyéni képességeket fejlesztő eszközökkel rendelkezünk. Tornaszobánk biztonságos tornaszerekkel, mozgásfejlesztő eszközökkel felszerelt.

Biztosítjuk intézményünkben a logopédiai ellátást, gyógytestnevelés foglalkozást, egyéb fejlesztő foglalkozásokat.

Sokszínű, sokféle programot kínálunk az óvodás gyerekek számára egész évben: színházlátogatás, könyvtárlátogatás, kirándulások, mikulásváró, karácsony, farsang. Szervezünk olyan programot is, melyeken a szülők is részt vehetnek:

Játszóházak, Nyílt napok, Családi nap, óvodán kívüli közös családi program.

Bölcsőde:

Bölcsődénk Békés megyében, Szarvas központjában helyezkedik el. Szarvas Város Óvodái és Bölcsődéje intézmény intézményegységeként, szakmailag önállóan működik. A Bölcsőde 7 szobájában nyílik lehetőség a gyermekek nevelésére, gondozására.

A bölcsődei ellátásra nagy az igény, ezért törekszünk minden gondozást igénylő gyermek ellátására.

Az épület 2006-ban újulhatott meg egy pályázatnak köszönhetően, ezért korszerű, jól felszerelt. A csoportszobák közvetlenül csatlakoznak a teraszhoz és a játszókerthez, zavartalan és biztonságos közlekedést biztosítva így kisgyermekek számára. A csoportszobákat mindig az adott évszaknak, ünnepnek megfelelően díszítjük, a gyermekközpontúságot tükrözve alakítjuk.

A bölcsőde só szobával rendelkezik, mely pályázatból került kialakításra. Nagy szerepet tölt be a gyermekek egészségének megőrzésében, illetve visszaszerzésében.

Nyitva tartás: munkanapokon 7:00-17.30 óráig