Falfestményeinkből

A DIOO egy digitális Okosjáték Óvodásoknak, melyet Konkolyi Sándor és felesége közösen alkottak meg kisgyermekek számára, célként kitűzve fejlesztésüket és a fejlődés mérésének a lehetőségét.

Szarvas Város Önkormányzata az év elején kapott először tájékoztatást az eszközről és a beszerzés lehetőségéről. Ezt követően úgy döntött, hogy az általa fenntartott Kossuth utcai óvodába megvásárol egy eszközt, ezzel segítve a gyermekek képességeinek fejlesztését.

 

Hogyan működik az eszköz?

Érintő képernyővel és hangutasítással irányítja a gyermekeket a feladatok elvégzésére. Játékos feladatokon keresztül, személyre szabottan fejleszthetőek a gyermekek. Személyre szabottá úgy válik, hogy minden gyermek egyedi tokennel rendelkezik, mellyel minden egyes alkalommal belép a foglalkozások során, majd annak lezárásakor mentésre kerülnek a feladatok. Ha újra „játszik” a gyermek, újabb feladatokkal találkozik, melyek nehezednek, vagy szükség szerint csak az adott szinten módosulnak, biztosítva ezzel a gyakorlás lehetőségét.

 

Miért jó az eszköz?

A mai világban a számítógépek, okos készülékek elterjedtek. A gyermekek ezekkel nap mint nap találkozhatnak, használják őket. Ez a digitális készülék is ilyen eszköz, ezért nagyon könnyen használják azt, s érdeklődésüket is tovább fenntartja, s mindemellett természetesen különböző képességterületek fejlesztésére nyílik lehetőség, mint a logikus gondolkodás, térorientáció, vizuális észlelés, finommotorika, stb.

A feladatok eredményei mentésre kerülnek, melyet a számítógép kiértékel.

A pedagógus számára is segítség, hiszen számszerűen láthatóvá válik a gyermekek eredménye, így látható, hogy mely terület szorul még fejlesztésre, vagy mely terület amelyben tehetséges.

A szülők számára is pozitív, hiszen ők is megismerhetik ezeket az eredményeket.

Az eszközről bővebb információ a www.dioo.hu internetes oldalon találhatnak.

 

Az eszközt a nagycsoportos óvodások pedagógus felügyelete mellett 2016. novemberétől használják, a gyermekek nagy örömére.